Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kevin Durant

Jedan od najboljih NBA igrača ima teoriju zašto je Dončić tako dobar

doncic_durant

Golden State je uspio da pobjedi Dončićev Dallas sa 119:114

Slovenac je po mišljenjima većina košarkaških stručnjaka prvi favorit za osvajanje priznanja najbolji rookie godine, a upravo je Golden Stateu prije dvije večeri ubacio 26 poena.

To nije prošlo neprimijećeno, tim prije što u Dallasu ima odriješene ruke da šutira koliko želi, pa i Durant kaže da Dončić igra odlično.

“Definitivno, za 19-godišnjaka da u prosjeku ima 20 poena, šest skokova i pet asistencija, to su brojke zbog kojih bi mogao da razmišlja i o all-staru. Ali, ima mnogo igrača na njegovoj poziciji i nikad ne znate, ali njegov osećaj za igru, stepback trojke – to je ono što traži većinu vremena. Krupan je, jak i može da dodaje, da igra pick and roll”, hvali Slovenca Durant.

Dončić je sa Real Madridom lani osvojio titulu prvaka Evrope, a tokom većeg dijela sezone je u odsustvu povrijeđenog Sergia Llulla sam nosio tim.

“Igrao je u Evropi, ostatak rookie klase je igrao po koledžima. Tako da, on je bio u drugoj najboljoj ligi na svijetu učio da igra ovu igru. Nije morao da ide na časove, čitaonicu ili većinu onih dodatnih stvari kroz koje su ostali morali da prođu, usredsredio se samo na košarku vjerovatno već od 14. godine. To je prednost za njega i možete vidjeti da nije stidljiv, niti se plaši trenutka. Biće sila”, konstatuje Durant.

Inače, Golden State je uspio da pobjedi Dončićev Dallas sa 119:114. Durant je u tom meču postigao 28 poena.