Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Supruga tenisera

Jelena Đoković: Novak je prije dvije godine rekao da napušta tenis, svi smo plakali

djokovic

Rekao mi je: ‘Napuštam tenis.’ Doslovno tako

Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, u intervjuu za američke medije otkrila je kako je njen suprug nakon jednog poraza 2018. godine htio završiti karijeru.

Đoković je tada izgubio na startu Mastersa u Miamiju nakon pauze od šest mjeseci i odlučio je da mu je dosta te da će se povući iz tenisa.

“Rekao mi je: ‘Napuštam tenis.’ Doslovno tako. Rekao mi je da je izgubio u Miamiju, bio je to težak poraz, a onda nas je sve okupio i rekao: ‘Ljudi, završio sam. Eduardo (Artaldi), pričaj s mojim sponzorima, hoću biti jasan pred njima, ne znam prekidam li s tenisom na šest mjeseci, godinu dana ili zauvijek, samo im reci… Ako požele ostati u kontaktu s nama, u redu, a ako ne, i to je u redu, samo želim da svi znaju što se događa'”, rekla je Jelena pa je dodala:

“Plakali smo, svi. Onda smo otišli na odmor… Znate, kad on odluči da ne igra tenis, onda ga ne želi ni vidjeti, ne želi imati ništa s tenisom. A ja volim tenis. Ja sam djecu vodila s nama, igrala sam tenis s njima. A onda se i on tu pojavio trećeg, četvrtog dana. I vidio me kako sam našla tu neku staru mašinu za tenis, pa ću igrati protiv nje, kad već nemam trenera. Stefan je skupljao loptice, igrali smo se, bilo je baš zabavno, nije to bilo samo klasično treniranje, na koje je on navikao. Njemu to (klasično treniranje) više nije bilo zabavno, bilo je previše ozbiljno, htio je samo uživati. Zezala sam ga, a Stefan je insistirao na tome da s tatom razmijeni nekoliko loptica. I tako smo svaki dan malo pomalo igrali na odmoru, a onda je zadnjeg dana rekao da će nazvati Marijana Vajdu te da će ga pitati želi li opet posao, odnosno želi li biti njegov trener. Ostalo je istorija.”