Ostali sportovi

ambasada japana

Jesenje carsko odlikovanje za 2020. godinu dodijeljeno Branislavu Crnogorcu

12/03/2021

Kroz svoje zalaganje, prof. dr. Crnogorac radio je na uspostavljanju juda kao jedne od najpopularnijih i najuspješnijih borilačkih vještina u Bosni i Hercegovini

U rezidenciji ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini u srijedu, 10. marta, održana je ceremonija na kojoj je Jesenje carsko odlikovanje za 2020. godinu dodijeljeno Branislavu Crnogorcu, predsjedniku Judo saveza Bosne i Hercegovine.

Odlikovanje nazvano “Orden izlazećeg sunca, zlatnih i srebrenih zraka” dodjeljuje se prof. dr. Crnogorcu za postignuća i trud na polju opširne popularizacije juda u BiH, kako kao natjecateljskog sporta, tako i kao aspekta japanske tradicionalne kulture među građanima i mladima u Bosni i Hercegovini.

Kroz svoje zalaganje, prof. dr. Crnogorac radio je na uspostavljanju juda kao jedne od najpopularnijih i najuspješnijih borilačkih vještina u Bosni i Hercegovini, trenirajući mnoge mlade lidere u toj vještini, što je kao rezultat imalo širenje i produbljivanje bilateralnih veza između Japana i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.