Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ambasada japana

Jesenje carsko odlikovanje za 2020. godinu dodijeljeno Branislavu Crnogorcu

japan

Kroz svoje zalaganje, prof. dr. Crnogorac radio je na uspostavljanju juda kao jedne od najpopularnijih i najuspješnijih borilačkih vještina u Bosni i Hercegovini

U rezidenciji ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini u srijedu, 10. marta, održana je ceremonija na kojoj je Jesenje carsko odlikovanje za 2020. godinu dodijeljeno Branislavu Crnogorcu, predsjedniku Judo saveza Bosne i Hercegovine.

Odlikovanje nazvano “Orden izlazećeg sunca, zlatnih i srebrenih zraka” dodjeljuje se prof. dr. Crnogorcu za postignuća i trud na polju opširne popularizacije juda u BiH, kako kao natjecateljskog sporta, tako i kao aspekta japanske tradicionalne kulture među građanima i mladima u Bosni i Hercegovini.

Kroz svoje zalaganje, prof. dr. Crnogorac radio je na uspostavljanju juda kao jedne od najpopularnijih i najuspješnijih borilačkih vještina u Bosni i Hercegovini, trenirajući mnoge mlade lidere u toj vještini, što je kao rezultat imalo širenje i produbljivanje bilateralnih veza između Japana i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.