Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Zmajeva

Petev: Ako ima igrača koji mogu pomoći našoj reprezentaciji, oni će tu biti svakako

petev predstavljanje fena (1)

Na pitanje zašto nije pozvan golman Asmir Begović, Petev je rekao da to što neki igrači ovoga puta nisu pozvani “ne znači da oni nisu tu”

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je, komentarišući jučer objavljeni spisak za predstojeće utakmice, izjavio da igračima koji ovaj put nisu pozvani vrata nisu zatvorena, javlja Anadolu Agency (AA).

Petev je jučer objavio spisak igrača na koje računa u martovskim utakmicama, a danas je na tu temu govorio i na konferenciji za novinare, koja je zbog epidemiološke situacije održana bez prisustva novinara. Petev je odgovarao na pitanja koja su ranije poslana u pisanoj formi.

Na početku obraćanja selektor je čestitao futsal reprezentaciji BiH koja je ostvarila historijski uspjeh i plasirala se po prvi put na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Odgovarajući na pitanje šta su pokazale njegove analize reprezentacije BiH u kontekstu koja formacija će joj najbolje odgovarati, Petev je poručio kako je još uvijek teško govoriti o sistemu igre.

“S obzirom na to da imamo vrlo malo vremena za pripreme, jako je teško govoriti o sistemu igre. Imat ćemo jedan i po trening. Meni je jako bitno da tu ima jedna simbioza između igrača”, rekao je Petev.

Na pitanje zašto nije pozvan golman Asmir Begović, Petev je rekao da to što neki igrači ovoga puta nisu pozvani “ne znači da oni nisu tu”.

Rekao je kako je napravio “spisak igrača za koje je smatrao da mogu podnijeti pritisak predstojećih utakmica”.

“Računam na većinu igrača i vrata su im uvijek otvorena”, rekao je Petev.

Kada je riječ o Toniju Šunjiću, fudbaleru kineskog Henan Songshan Longmena, koji nije na spisku, Petev je rekao kako Šunjića nema zbog pandemije.

“Razgovarao sam sa Šunjićem prije par dana, jako je teško da on izađe iz zemlje. Dakle, samo zbog korone on nije na spisku”, pojasnio je selektor.

Prokomentarisao je i zašto je pozvao golmana Maribora Kenana Pirića, iako nije standardan u svom klubu.

“On je sada iskoristio svoju šansu, mlad je i kvalitetan. Mislim da je on budućnost naše reprezentacije i da se dobro uklapa u timsku igru”, pojasnio je Petev.

Još jednom je podvukao da oni igrači, naročito mladi, koji nisu pozvani ovoga puta, ne znači da su njima vrata reprezentacije zatvorena.

“Ako ima igrača koji mogu pomoći našoj reprezentaciji, oni će tu biti svakako”, kazao je.

Vezano za predstojeće utakmice protiv Finske i Francuske, Petev naglašava kako su fokusirani na Finsku. Važno je, prema njegovim riječima, da se ta utakmica odigra veoma dobro.

Na kraju je Petev poručio kako će najveća snaga reprezentacije biti jedinstvo.

“Na tome ćemo insistirati i po meni je to jedan od glavnih dijelova današnjeg fudbala”, zaključio je online konferenciju za medije novi selektor fudbalske reprezentacije BiH.