Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fiona Ferro

Jeziva ispovijest teniserke: Dok sam bila maloljetna trener me silovao i zlostavljao

Zagreb: Nasmrt pretučen zaštitar automat kluba, policija traži napadače
03.09.2022., Zagreb - Zastitar poslovnice igara na srecu preminuo je nakon sto su ga nepoznati pocinitelji tjelesno napali jutros oko 5 sati na podrucju Trnja. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Ferro je trenutno 259. teniserka planete, a zlostavljanje se dešavalo prema njenim riječima u periodu između 2012. i 2015. godine u San Rafaelu i francuskoj Provansi

Fiona Ferro (25) uznemirila je teniski svijet ovim tvrdnjama.

Francuska teniserka kaže da ju je njen nekadašnji trener Pierre Bouteyre silovao i seksualno zlostavljao tri godine.

Sve se to dešavalo dok je bila tinejdžerka, prenosi France press, navodeći kako je Bouteyreov advokat priznao da su imali vezu.

Ferro je trenutno 259. teniserka planete, a zlostavljanje se dešavalo prema njenim riječima u periodu između 2012. i 2015. godine u San Rafaelu i francuskoj Provansi.

Tada 40-godišnji Bouteyre je navodno seksualno zlostavljao teniserku, što je njegov advokat porekao.

Kazao je da je to bila ljubavna priča, a pošto je pitanje veoma osjetljivo, a Bouteyre je bio i trener Alize Cornet, novinari su i nju pitali o ovome.

“To je previše ozbiljna tema da bih se njom bavila tokom turnira. Očigledno je da me to mnogo pogađa, a možda je i to jedan od razloga zašto noću ne spavam baš najbolje. Šaljem ogromnu podršku Fioni”, rekla je Cornet.

Bouteyre je optužen 18. avgusta, dobio je zabranu prilaska teniserki i dok se slučaj ne riješi, zabranjeno mu je da se bavi trenerskim poslom.

Ferro je ove godine zaustavljena u kvalifikacijama za US Open. Do sada u karijeri ima dvije titule u singlu, a prošlog marta je imala najbolji ranking u karijeri kada je bila 39. na svijetu.

Najbolji rezultati na Grand Slamovima su joj četvrta runda Roland Grarosa, treća na US Openu i Australian Openu i prvo kolo Wimbledona.