porodica moli za pomoć

Misteriozni nestanak muškarca u BiH, kobni dan snimljen kako se vozi na biciklu

ezgif-1-ddf373b563

Ilija Vrdoljak (72) prije mjesec je dana otišao popraviti bicikl i više se nije vratio. Traže ga supruga Julijana koja je s njim u braku 52 godine i kćer Valentina. Kažu da nije bio dementan i ni na koji način problematičan

Više te nikada neću pustiti da negdje odeš bez mene, rekla je plačući Julijana Vrdoljak (71), supruga Ilije Vrdoljaka (72) kojeg je zadnji puta vidjela na kućnom pragu 4. augusta ove godine, piše 24sata.hr.

– Otišao je i rekao mi je da će se brzo vratiti. Često bi znao tako izaći na kratko i odmah doći. Nikada nisam pomislila da mi se neće vratiti – plakala je Julijana koja je s Ilijom 52 godine u braku. Njena kćer Valentina je zajedno sa svojim suprugom Slavkom pokucala na mnoga vrata, ali nije uspjela doznati gdje joj je nestao otac.

– Prošli smo svaki puteljak do Modriče, razgovarali smo s ljudima, neki su nam potvrdili da su vidjeli moga oca, velikodušno su nam htjeli pomoći, dobili smo video snimke na kojima se vidi kako moj tata vozi bicikl, ali ništa. Tata je imao sa sobom jedan kotač bicikla po kojeg je otišao u Bosanski Brod pošto je jednom prijatelju obećao da će mu tog popodneva popraviti bicikl – neutješna je Valentina. Dodaje da su bili i na tržnici u Bosanskom Brodu, razgovarali su s čovjekom kod kojeg joj otac kupuje dijelove za bicikl.

– Potvrdio nam je da je tata bio kod njega, a prodavačica u trgovini nam je rekla što je još kupio i da je sve platio novčanicom od 200 kuna. Moj tata nikada nije nosio puno novaca uz sebe. Imao je svoj kožni novčanik smeđe boje, a u njemu su bile fotografije moje majke, moja i njegovih unuka. Prije nekog vremena sam mu napisala naše brojeve telefona, da mu se nađu, ako mu se ne daj bože nešto dogodi. Majka mi je rekla da taj dan nije ponio mobitel kojeg baš i nije volio nositi – rekla je Valentina.

Kaže da je zvala majku da dođe živjeti kod nje kako ne bi bila sama, ali ona ne želi ići.

– Kaže mi da tata nije ponio ključeve od kuće pa ne bi htjela da dođe i dočekaju ga zaključana vrata. Došli smo pred zid, skoro će biti mjesec dana kako ga nema. Posljednji trag nam je kamera u mjestu između Modriče i Odžaka, na njoj se vidi da ide biciklom prema Bosansko Brodu, jer je u Modriči pitao ljude gdje je put za Brod. Nakon toga nemamo trag gdje se uputio – otkrila je Ilijina kćer.

Pisala je, kaže, e-mailove na sve moguće adrese, policijskim upravama u Brodu, Doboju, Banja Luci, predsjedniku Milanoviću, premijeru Plenkoviću… Molila ih je da joj pomognu pronaći oca.

– Jednostavno ne možemo shvatiti kako se čovjeka ne može naći. Nađu izgubljenu životinju, a da čovjeka ne mogu, to je neshvatljivo. Analiziran što se dogodilo, zašto je umjesto na granicu išao u suprotnom smjeru. Jedini zaključak do kojeg dolazim je da mu se mu se toga dana, kada je u jutarnjim satima bilo 37 stepeni Celzijusa, nešto od silne vrućine okrenulo u glavi – kaže Valentina.

Dodaje da joj otac nikad nije konzumirao alkohol, nije pokazivao znakove demencije, a imao je problema s kukom i ramenom i patio je od visokog pritiska. Nažalost sa sobom nije ponio svoju terapiju jer mami je rekao da će brzo natrag. Supruga Julijana ne zna kako će dalje bez svoga Ilije.

– Prije tri dana bio mi je rođendan. Nikada moj Ilija u ovih 52 godine nije na taj dan bio bez mene, a ako je bio negdje na terenu dok je radio, onda bi me nazvao telefonom i čestitao mi rođendan, sada to nije učinio – zaplakala je ona.

Julijana i Valentina mole sve ljude dobre volje da im pomognu pronaći Iliju.

– Razgovarala sam i s Nenadom Perišem iz Splita koji je danima tražio svoga sina Mateja, on me tješio, rekao mi je da se molim dragom Bogu i pustim da policija odradi svoj posao – rekla je Valentina, dodavši da će poslušati savjet iako ih neizvjesnost ubija.