Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marcin Gortat

Jokić? Najveća varalica u historiji lige

gortat_jokic

Jokić se bunio, protestovao je, a centar Clippersa Marcin Gortat ga je nazvao “najvećim flopperom”, odnosno varalicom koji stalno glumi, baca se i traži faulove

LA Clippersi su noćas na svom terenu sa 132:111 bili bolji od Denver Nuggetsa, a Danilo Gallinari i Tobias Harris su za pobjedu zabili svaki po 21 koš.

Možda i ključni trenutak koji je prelomio utakmicu dogodio se u trećoj četvrtini kad je isključen srpski centar Denvera Nikola Jokić.

Jokić se bunio, protestovao je, a centar Clippersa Marcin Gortat ga je nazvao “najvećim flopperom”, odnosno varalicom koji stalno glumi, baca se i traži faulove.

”On je najveći flopper NBA lige. Ne samo ove godine nego u historiji. Momak od 140 kilograma koji pada na zemlju baš svaki put. Ne znam zašto to radi, odličan je igrač, vrlo je vješt i ne mora simulirati svaki put, ali upravo to radi. Onda me gurne u aut i onda se on žali”, rekao je Gortat.

Doc Rivers, trener Clippersa, u šali je nakon utakmice rekao kako je taktika njegove momčadi bila da izbaci Jokića.

Nakon sinoćnje pobjede, LA Clippersi će večeras imati nešto teži zadatak, jer gostuju kod aktuelnih NBA prvaka, Golden State Warriorsa.

Zanimljivo je da su ih u jedinom dvoboju ove sezone pobijedili, i to nakon produžetaka.

Ako vjerujete da mogu ponoviti taj podvig, MOZZART daje KVOTU 5.00 na pobjedu LA Clippersa u večerašnjem dvoboju!

Budući da se radi o dvije raspucane ekipe, može se očekivati pravi šuterski okršaj, a MOZZART nudi KVOTU 1.85 na više od 234.5 poena!

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!