Košarkaš Denvera

Jokić naljutio Srbe izjavom, tabloidi mu objavili sliku iz kladionice s pivom (FOTO)

nikola-jokic

Srpski tabloidi otišli su korak dalje, pa su Telegraf i Informer jutros objavili fotografiju s opisom “Jokić je poraz već prebolio”, a koja ga prikazuje s društvom u lokalnoj kladionici kako pije pivo

Srbijanski mediji okivali su u zvijezde svog najboljeg košarkaša, centra Denver Nuggetsa, nakon zaista sjajnih partija u ovogodišnjem NBA doigravanju, u kojem su ispali od Portland Trail Blazersa u tijesnoj sedmoj utakmici.

Međutim, hvalospjevi na račun Jokića naglo su splasnuli, i to zbog jedne izjave koju je 24-godišnjak dao u medijima, a tiče se njegovog nastupa za reprezentaciju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u košarci u Kini koje se igra od 31. avgusta do 15. septembra.

Jokić je “zaratio” sa navijačima nakon što je preskočio nastup na Eurobasketu 2017. pod sumnjivim isprikama, ali su mu mnogi to zaboravili mislivši da će ovaj put sigurno obući reprezentativni dres.

Opet ih je “zaledio” izjavom.

“Bit će važno kako se osjećam, što moj tim misli o tome, što misli moja porodica, moj agent. Da li je to dobro za mene”, kazao je Jokić, te ponovo izazvao lavinu negativnih komentara.

Prije nekoliko mjeseci njegov status u reprezentaciji komentarisao je i sam predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović. Ni on nije bio optimista tada, a Jokićeva izjava samo potvrđuje njegove riječi.

“Mislim da dečko nema želju igrati za reprezentaciju. Da ne lažemo jedni druge, ali to bi trebao reći baš on. Kao predsjednik KSS, bio bih najsretniji da dođe i igra za reprezentaciju, ali s obzirom na neka posljednja neigranja i razloge zbog kojih navodno ne može…,” krajem 2018. godine rekao je Danilović.

Srpski tabloidi otišli su korak dalje, pa su Telegraf i Informer jutros objavili fotografiju s opisom “Jokić je poraz već prebolio”, a koja ga prikazuje s društvom u lokalnoj kladionici kako pije pivo.

Ispostavilo se da fotografija nije svježa, već je stara godinu dana.