Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativka

Jones: Uzbuđena sam i sretna, možemo pobijediti Švedsku

jones1 (1)

Obično nisam neko ko puno priča o statistici, ali sad moram reći da je zaista nevjerovatno postići nešto što će ostati u historiji Eurobasketa.

Reprezentativka BiH Jonquel Jones u jučerašnjoj utakmici četvrtfinala Eurobasketa protiv Francuske (67:80) pružila je još jednu fenomenalnu partiju.

Osim što je postigla 29 poena, naturalizovana košarkašica s Bahama postavila je novi rekord evropskih prvenstava u broju skokova na jednom meču (24 skoka). Dosadašnji rekord dijelile su tri igračice sa po 21 skokom.

O tom podvigu Jones, koju ostale Zmajice zovu Džej Džej (kako se na engleskom speluju prva slova njenog imena i prezimena – JJ), za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH je kazala:

“Obično nisam neko ko puno priča o statistici, ali sad moram reći da je zaista nevjerovatno postići nešto što će ostati u historiji Eurobasketa. Veoma sam uzbuđena i sretna što sam to imala priliku učiniti na ovom EP”, govori Jones.

Našu reprezentaciju u subotu očekuje obračun sa Švedskom u Valenciji. U slučaju pobjede, BiH bi se plasirala na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

“Očekujem trijumf, naravno. Pobijedile smo u toliko utakmica, bile bismo razočarane kad bismo tek tako odšetale s Eurobasketa, a da nismo uspjele odškrinuti vrata SP. Švedska će se sigurno žestoko boriti, ali to je utakmica u kojoj možemo pobijediti. Takav je mentalitet naše ekipe, pobjednički”, konstatuje Jonquel Jones.