Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najbolja bh. skijašica

Još jedan sjajan rezultat Elvedine Muzaferije

elvedina muzaferija
Foto: Pixsell
Elvedina Muzaferija

Tako je Muzaferija osvojila novih 29 bodova u superveleslalomu i sa 62 u ukupnom poretku ove discipline skočila je za pet pozicija i sada zauzima 24. mjesto koje joj garantuje nastup u finalu sezone u Saalbachu od 21. do 23. marta

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija danas je nastupila u utrci superveleslaloma u Kvitfjellu u Norveškoj.

Muzaferija je u norveškom skijalištu nastupila sa startnim brojem 25 i zauzela deveto mjesto.

Ona je u konačnici zauzela deveto mjesto s vremenom 1:34.61 što je bilo za 1.09 sporije od prvoplasirane Lare Gut-Behrami iz Švicarske.

Ispred nje su se našle još Cornelia Huetter i Mirjam Puchner iz Austrije kao i Kira Weidle iz Njemačke te Ester Ledecka iz Češke Republike.

Novih 29 bodova

Federica Brignone je bila šesta, Lauren Macuga sedam, a Ilka Štuhec osma dok je našoj Elvedini pripalo deveto mjesto.

Iako je u konačnici postojala mogućnost da nazaduje za još nekoliko pozicija budući da se nisu još sve skijašice spustile do cilja, to se nije desilo te je na kraju osvojila deveto mjesto.

Tako je Muzaferija osvojila novih 29 bodova u superveleslalomu i sa 62 u ukupnom poretku ove discipline skočila je za pet pozicija i sada zauzima 24. mjesto koje joj garantuje nastup u finalu sezone u Saalbachu od 21. do 23. marta.

Reakcija regionalnih komentatora na Elvedininu vožnju

Zanimljivo je bilo vidjeti reakciju komentatora Eurosporta i HRT-a na vožnju naše najbolje skijašice.

Oba komentatora su sa dosta poštovanja i euforije ispratili Elvedinin nastup te je posebno pohvalili što je vidljivo i na videoprilogu koji se nalazi u tekstu.