Jusuf Nurkić naljutio fanove: “Nisko padaš Nurk” (FOTO)

nurkic

Otišao je jedan od najvećih košarkaša u istoriji ove igre, veliki Manu Ginobili. 41-godišnji Argentinac objavio je u poruci na Twitteru kako se nakon 23 godine profesionalne karijere povlači iz košarke.

16 godina je proveo u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, svaku od njih u San Antonio Spursima gdje je bio ključni čovjek u osvajanju četiri naslova NBA prvaka.

Nakon što je Manu objavio kako završava karijeru, veliki broj košarkaša iz najjače lige svijeta oprostio se od njega prigodnim porukama.

Isto je odlučio učiniti i bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić. Centar Portland Trail Blazersa je na Instagram postavio fotografiju na kojoj polaže na koš i Ginobilija šalje na pod.

Iako je Nurkić ispod fotografije napisao “legenda”, velik broj NBA fanova ovu je posvetu shvatio kao izraz nepoštovanja prema legendi i uslijedio je niz negativnih reakcija i uvredljivih komentara na račun bosanskohercegovačkog košarkaša.

“Seljačino odvratna”, napisao je neko na Jusufovom Instagram profilu.

“Nisi mogao drugu sliku naći? Nisko padaš, Nurk, sramota je to”, dodao je drugi.

”Opraštaš se od legende fotkom kako si ga ponizio… Nije na mjestu”, piše treći.

Ovo su samo neki od komentara fotografije kojom je Nurkić izazvao pravu lavinu negativnih reakcija. Međutim, njima je od Nurkićevog obožavetalja stigao odgovor:

“Joj glupih komentara, jeste napaćeni stvarno, momak je stavio možda i jedinu sliku koju su zabilježile kamere a da je na njoj i Ginobili. Uostalom, da pitam vas hejterčići, gdje je vama slika sa Ginobilijem? Kad postignete i približno u životu ono što je Jusuf, javite se. Hajte vi u rupe, tamo vam je mjesto…JUKA MAJSTORE, SAMO GAZI DALJE, U INAT OVIM KRETENIMA!”, stigao im je odgovor.