Ostali sportovi

Košarka

Kadetska reprezentacija BiH započela pripreme na Vlašiću

14/07/2022

Imaju dogovoren dvomeč sa reprezentacijom Mađarske, kao i dvomeč sa reprezentacijom Crne Gore

Muška kadetska (U-16) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Vlašiću i započela pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.

Selektoru Bobanu Niniću na raspolaganju su sljedeći igrači: Eddie Smajić, Faruk Duvnjak, Andrej Ačimović, Tarik Hrelja, Stefan Špirić, Pavle Egić, Armin Korlatović, Andrej Jovanović, David Bevanda, Hamza Đedović, Bakir Djedović, Ajdin Delić, Edis Baberović, Luka Jovičić, Pavle Đorđević, Vasilije Kuridža i David Sokolović.

– Otpočeli smo pripremni ciklus, kao i ostale selekcije naše zemlje, u veoma dobrim uslovima ovdje na Vlašiću. Poslije praćenja utakmica, odrađenog većeg broja kontrolnih, selektivnih treninga napravili smo grupu momaka iz koje ćemo nastojati da izvučemo maksimum – kazao je Ninić.

Ističe da imaju dogovoren dvomeč sa reprezentacijom Mađarske, kao i dvomeč sa reprezentacijom Crne Gore.

– Primarno je u ovoj godini da napravimo što bolju bazu, uklopimo rad i njihov talenat, a rezultat će da dođe kao posljedica rada kroz naredni period – dodao je.

Evropsko prvenstvo B divizije održava se od 11. do 20. augusta u Bugarskoj, a bh. reprezentacija je u grupi C sa Velikom Britanijom, Švedskom, Portugalom, Bjelorusijom i Norveškom.

Na Vlašiću se, inače, pripremaju i muška i ženska juniorska reprezentacija BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.