Globus

SAVJET ZA STABILIZACIJU

Borrell i Varhelyi danas u Crnoj Gori

14/07/2022

Nakon Savjeta, visoki predstavnik Borrell, premijer Abazović i komesar Varhelyi održat će zajedničku konferenciju za novinare

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Josep Borrell boravit će danas i sutra u Crnoj Gori, gdje će predsjedavati Savjetom za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore.

Crnu Goru će predstavljati premijer Dritan Abazović, a komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi predstavljat će Evropsku komisiju, prenosi RTCG.

Nakon Savjeta, visoki predstavnik Borrell, premijer Abazović i komesar Varhelyi održat će zajedničku konferenciju za novinare.

Borrell će se potom sastati s premijerom Abazovićem, potpredsjednicom Vlade CG i ministricom evropskih poslova Jovanom Marović, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, ministrom pravde Markom Kovačem i predsjednicom Parlamenta Danijelom Đurović.

U popodnevnim satima Borrell će razgovarati s predstavnicima civilnog društva i uticajnim ljudima o putu Crne Gore ka EU. Visoki predstavnik će se potom na Cetinju sastati s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

Borrell će u petak održati bilateralni sastanak s ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, prenosi RTCG.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.