Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prljavština Realove legende

Kako je počeo haos na utakmici Real Madrid – Partizan?

lull – prtscr (1)
FOTO: Screenshot/SportKlub

Sergio Llull (35) legenda je španske i svjetske košarke te kapiten Reala, s kojim je osvojio sedam španskih i dva evropska naslova. S reprezentacijom Španije osvojio je tri evropska zlata te je aktuelni svjetski prvak. Uzeo je još olimpijsku broncu i srebro. Llull je, dakle, vidio i osvojio sve. Ipak, postoji ambijent koji može impresionirati čak i ovako prekaljenog velikana.

Legenda Reala prije tri mjeseca: Takav gušt je igrati pred srpskim fanaticima

Takva atmosfera vlada u Beogradu. Nakon što je Real u januaru tamo pobijedio Crvenu zvezdu 79:59 u 18. kolu Eurolige, Llull je na društvenim mrežama poslije trijumfa u Pioniru objavio sliku iz znamenite dvorane i napisao: “Velika pobjeda u ambijentu u kojem je užitak igrati. S koliko strasti se živi košarka u Srbiji!”

Tri mjeseca kasnije Real je protiv drugog beogradskog velikana, Partizana, minutu i 40 sekundi prije kraja druge četvrtfinalne utakmice na svom terenu gubio 95:80, što ga je dovelo u gotovo bezizlaznu situaciju. Mora se vaditi u utorak kod Partizana, pred onim istim srpskim fanaticima, ali u beogradskoj Areni, u kojoj ih ima 12 hiljada više nego u Pioniru, gdje su impresionirali Llulla.

Čeka ga pakao u utorak u Beogradu

Llull, kojeg su Srbi obožavali nakon spomenute objave, sada im ne smije na oči i kada dođe u Beograd, sigurno se neće osjećati kao u januaru. Razlog je to što je Realova legenda na kraju druge utakmice protiv Partizana u Madridu, kada je već odavno bilo jasno da Partizan uvjerljivo pobjeđuje, nepotrebno i prljavo faulirala Partizanovog asa Kevina Puntera.

To je pokrenulo prekid utakmice i veliku tučnjavu gotovo svih igrača oba kluba, u kojoj je teško stradao Dante Exum, najbolji igrač Partizana na utakmici. Njega je Guerschon Yabusele, četvorka Reala, visok dva metra i težak 123 kilograma, uhvatio s leđa i brutalno ga zakucao na pod. Najbolji partizanovac i igrač utakmice teško je ozlijeđen.

Video možete pogledati OVDJE.