Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvi memorijal

Kalesija se proteklog vikenda sjećala svoje Erne, prikazan i film u BKC-u

erna mezar3

Na mezar je položeno 36 ruža, koliko je godina imala Erna u trenutku kada je izgubila život

Proteklog vikenda Kalesija je odavala počast tragično stradaloj bivšoj reprezentativki BiH u odbojci Erni Sinanović, koja je prije godinu dana život izgubila u teškoj saobraćajnoj nesreći.

U prepunoj sali BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiju u nedjelju je prikazan film “Erna”.

Nakon filma u sali kalesijskog BKC-a nije bilo aplauza. Bio je muk. Bilo je suza. Iskrenih suza.

Veliki broj ljudi je nakon projekcije filma obišao mezar Erne Sinanović, u njenim rodnim Miljanovcima.

Na mezar je položeno 36 ruža, koliko je godina imala Erna u trenutku kada je izgubila život.

Dan ranije u Kalesiji je organizovan i Memorijalni turnir u znak sjećanja na Ernu, koji bi trebao postati tradicionalan. Na turniru su nastupile ekipe ŽOK Bosna Kalesija, ŽOK Kula Gradačac, U21 reprezentacija BiH, a na teren su ponovo u dresovima izašle Ernine saigračice i prijateljice iz ŽOK Polo Kalesija.

Uprava ŽOK Bosna i ŽOK Polo dogovorili su da se iz “upotrebe” u budućnosti povuče dres sa brojem jedan. Jer broj jedan, bila je i uvijek će biti Erna Sinanović. U dresovima Bosne i Pola sa Erninim brojem su bili Muhamed i Amina Sinanović, sin i kćerka Erninog brata, a turniru su prisustvovali i predstavnici Odbojkaškog saveza BiH.

U finalnom duelu između ŽOK Bosna i ŽOK Kula je viđena odlična odbojka, a slavila je ekipa Kule, koja je na taj način postala pobjednik prvog Memorijala Erna Sinanović.

Pehar za najbolju igračicu koja na turniru svojom igrom, borbenošću i ponašanjem podsjeća na Ernu pripao je Emini Huremović, koja je bila Ernina saigračica u dresu kalesijske Bosne.

Podsjećamo, Erna je izgubila život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se 3. januara prošle godine dogodila na regionalnom putu Kalesija – Živinice.

Zajedno s Ernom životu su izgubile i njene dvije drugarice Ajša i Ajka Hamzić.