Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izdvojili sredstva

Kanton Sarajevo će podržati pripreme Lane Pudar za nastup na Olimpijskim igrama

lanaks

Ministar Avdić podsjetio je da je resorno ministarstvo u budžetu izdvojilo 500.000 KM za olimpijski program, što potvrđuje da se unaprijed razmišljalo o ovakvim stvarima

Kanton Sarajevo podržat će trenažni proces i pripreme bosanskohercegovačke plivačice Lane Pudar koju u julu očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju – istakao je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, koji je danas zajedno sa ministrom kulture i sporta Samirom Avdićem, ugostio 15-godišnju Mostarku, njenog oca Velibora Pudara i trenera Damira Đedovića.

Mlada bh. plivačica, koja je prije nekoliko dana ostvarila fenomenalan rezultat, upoznala je predsjedavajućeg Okerića i ministra Avdića s tokom priprema koje je očekuju u narednom periodu.

– Veoma sam sretna i zadovoljna ostvarenim rezultatom. Sada se vraćam treninzima i pripremama za naredna takmičenja. U maju me očekuje evropsko seniorsko takmičenje, zatim evropsko juniorsko takmičenje koje je na rasporedu početkom jula, te Olimpijske igre krajem mjeseca jula – rekla je Lana Pudar.

Uz čestitke na ostvarenom rezultatu koji je obradovao cijelu BiH, Okerić je istakao da je Kanton Sarajevo uvijek imao senzibilitet kada je u pitanju podrška našim sportistima.

– Uspješni sportisti i njihovi napori da na najbolji način predstave našu domovinu, zaslužuju našu maksimalnu podršku. Kanton Sarajevo je jedini kanton u Federaciji BiH koji ima olimpijski bazen, tako da ćemo staviti sve svoje resurse kada je u pitanju trenažni proces i pripreme za Olimpijske igre – rekao je Okerić.

Ministar Avdić podsjetio je da je resorno ministarstvo u budžetu izdvojilo 500.000 KM za olimpijski program, što potvrđuje da se unaprijed razmišljalo o ovakvim stvarima.

– Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da ugostimo našu Lanu. Ostvarila je sjajan rezultat i sa naše strane ćemo učiniti sve da što spremnija dočeka nastup na Olimpijskim igrama – rekao je Avdić.

Njen trener Damir Đedović zahvalio je čelnicima Kantona Sarajevo što su ih pozvali čista srca u želji da pomognu i da budu podrška na putu koji očekuje Lanu, ali i sve nas zajedno.

– Planovi su vrlo jasni – što bolje se pripremiti za Olimpijske igre, kako bi predstavili državu BiH na najbolji mogući način. Bez ikakvog opterećenja otići ćemo u Tokio i pokušati postići najbolji mogući rezultat. Ono što nam je prioritet jeste da se Lani osiguraju svi neophodni uslovi za pripreme i da naredna četiri mjeseca uspijemo osigurati finansijsku konstrukciju. Tu imamo jasna i nedvosmislena obećanja predsjedavajućeg Okerića i ministra Avdića da će Kanton Sarajevo pružiti maksimalnu podršku. Na tome se iskreno zahvaljujemo – rekao je Đedović, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.