Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anđelka Radišković

Kapitenka Zmajica se emotivnom porukom oprostila od bh. reprezentacije

andelka radiskovic
Foto: CEV

Svoju posljednju utakmicu odbojkašica slovenačkog Kalcita odigrala je sinoć protiv Italije

Nakon što su odbojkašice BiH završile svoj nastup na Evropskom prvenstvu u grupnoj fazi sa dvije pobjede, od reprezentativnog dresa se oprostila kapitenka bh. selekcije Anđelka Radišković.

Djevojka iz Doboja je posljednjih godina bila neizostavan član “zmajica“, primjer pravog profesionalca i sportiste i neko ko je ostavio dubok trag u bh. odbojci, a sada je odlučila da okonča reprezentativnu karijeru.

„Nije mi lako ovo reći, ali znam da je vrijeme. Znam da je pošteno prema reprezentaciji, saigračicama, stručnom štabu i navijačima. Lakše mi je zato što znam da sam dala sve od sebe na svakom treningu, utakmici, na svakom takmičenju. Ne žalim ni za čim i poštujem svaki momenat proveden sa reprezentacijom. Usponi i padovi, uspjesi i neuspjesi, suze radosnice ali i suze zbog velike tuge. Svako to iskustvo obogatilo me kao igrača i čovjeka i ne bih ja tu ništa mijenjala. Hvala svim trenerima, stručnom štabu. Hvala svim bivšim i sadašnjim saigračicama. Hvala i svim medijima koji su pratili moj reprezentativni put. Dragi navijači, vaša podrška, emocija i ljubav su bili atom snage za mene i hvala vam od srca na tome“, napisala je Radišković u svojoj oproštajnoj poruci.

Svoju posljednju utakmicu odbojkašica slovenačkog Kalcita odigrala je sinoć protiv Italije.