"Želja Ipon“

Karatistkinje iz Srebrenice učestvuju na Evropskom prvenstvu na Kipru

l_1267c60d05ebba77719519911c2e8e57

Karate klubu “Želja ipon” osnovan je u Srebrenici 2013. godine i broji 40 članova. Aldijana Salihović, Kristina Stanojević i Mejrem Peštalić su višestruke prvakinje u ovoj sportskoj disciplini u BiH i osvajačice balkanskih medalja

Takmičarke karate kluba “Želja Ipon“ učestvovat će na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 koje će biti održano u Larnaci na Kipru od 3. do 5. februara.

Među 37 takmičara iz cijele BiH našle su se i tri takmičarke tog kluba koje će nastupiti u tri kategorije Salihović Aldijana – kate kadetkinje, Stanojević Kristina – kate juniorke, i kata tim u dobro sastavu Merjema Peštalić, Kristina Stanojević i Aldijana Salihović.

– Dugo smo se spremale za ovo takmičenje, ne mogu da tvrdim da će doći do rezultata, jer za rezultat na ovakvim takmičenjima nije važno samo to koliko smo se spremali i koliko smo otišli spremni. Mnoge kockice se moraju posložiti, ali ja kao trener apsolutno vjerujem u to da se one, iako dolaze iz jedne male Srebrenice, mogu nositi s velikim evropskim silama koje ih sutra čekaju na tatamiji. Jako sam ponosna na to gdje se nalaze sada, jer biti među jednom ovakvom ekipom, među najboljima u Evropi, veliki je uspjeh – kazala je trenerica kluba “Želja Ipon” Kristina Marinković.

Ona je izrazila zahvalnost sponzorima koji su im omogućili odlazak na ovo takmičenje.

Karate klubu “Želja ipon” osnovan je u Srebrenici 2013. godine i broji 40 članova. Aldijana Salihović, Kristina Stanojević i Mejrem Peštalić su višestruke prvakinje u ovoj sportskoj disciplini u BiH i osvajačice balkanskih medalja.