Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Kawhi Leonard briljirao i spasio Clipperse od eliminacije

kawhi-leonard

Zanimljivo, svih šest dosadašnjih utakmica u ovoj seriji pobijedili su gosti

Košarkaši Los Angeles Clippersa pobjedom 104:97 na gostovanju protiv Dallas Mavericksa poravnali su omjer pobjeda u prvom krugu doigravanja NBA lige na 3:3 te osigurali odlučujuću sedmu utakmicu, koja će se igrati u noći s nedjelje na ponedjeljak u Los Angelesu.

Suočen s još jednom ranom eliminacijom iz doigravanja u dresu Clippersa briljirao je Kawhi Leonard, koji je ubacio 45 poena, uz šut iz igre 18-25, a odlične pomagače imao je u Reggieju Jacksonu koji je ubacio 25 te Paulu Georgeu koji je uz 20 poena imao i 13 skokova. Ključnim se pokazao niz od tri uzastopna pogotka Leonarda, prvi za dva, a zatim i dvije trice, kojima je prednost svoje momčadi od 90:88 tri minute prije kraja povećao na 98:90 1:40 minuta prije isteka vremena.

Kod domaćih standardno najbolji bio je Slovenac Luka Dončić s 29 poena, 11 asistencija i 8 skokova, a Tim Hardaway mlađi je dodao 23.

Zanimljivo, svih šest dosadašnjih utakmica u ovoj seriji pobijedili su gosti.

Pobjednik sedmog dvoboja Clippersa i Mavsa u drugom krugu doigravanja igrat će protiv najbolje momčadi iz ligaškog dijela sezone Utah Jazza, koji je ranije s 4:1 u pobjedama izbacio Memphis Grizzliese.