Kćerkica slavnog Bode Millera izgubila život na tragičan način

bode-miller_625x300_1528773443064

Kći slavnog američkog skijaša i olimpijskog pobjednika Bode Millera utopila se u bazenu, javlja Associated Press.

Lokalne vlasti u Orange Countyju (Kalifornija) potvrdile su da je Emeline Miller, koja je bila stara samo 19 mjeseci, preminula u nedjelju u bolnici nakon što ju Hitna pomoć, koja je pozvana u kuću u Coto de Cazi, nije uspjela oživjeti. O tragediji koja se dogodila u subotu pokrenuta je istraga, javlja USA Today.

“Potpuno smo uništeni”, napisao je Miller na Instagramu u ponedjeljak navečer, pa dodao: “Nikad u milion godina nismo pomislili da ćemo iskusiti ovakvu bol. Njezina ljubav, njezino svjetlo, njezin duh nikad neće biti zaboravljeni”.

“Naša mala djevojčica voljela je život i živjela ga je u potpunosti, svakog dana. Naša porodica moli za privatnost u ovim bolnim trenucima”, napisao je Miller.

Bode Miller i Morgan Beck, profesionalna igračica odbojke na pijesku i manekenka, vjenčali su 2012. godine. Njihov sin, Edward Nash Skan Miller, rodio se 2015. godine.

Miller je na Uskrs objavio kako njegova supruga očekuje još jedno dijete u oktobru. Miller ima i dvoje djece iz ranijih veza.

Američka skijaška reprezentacija i američki snowboard tim izrazio je sućut Milleru i njegovoj porodici.

Miller je najuspješniji američki skijaš u međunarodnim natjecanjima. Više puta osvojio je Svjetski kup, a na trima zimskim Olimpijskim igrama osvojio je šest medalja, od čega jednu zlatnu.