Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UFC 242

Khabib Nurmagomedov pobjedu proslavio u majici svoga protivnika

khabib

U drugoj rundi Poirier je strašnim desnim krošeom skoro nokautirao Khabiba

Khabib Nurmagomedov pobijedio je Dustina Poiriera na UFC-u 242 u Abu Dhabiju i odbranio titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji.

Fantastični Khabib do pobjede je došao gušenjem u trećoj rundi nakon što je Amerikanac bio vrlo blizu da mu izvuče giljotinu kad je Dagestanac krenuo u rušenje, ali nije uspio do kraja izvesti zahvat.

Ranije u drugoj rundi Poirier je strašnim desnim krošeom skoro nokautirao Khabiba. Teturao je Dagestanac po ringu i bio očito potresen, ali ga Poirier nije uspio završiti i Khabib je došao sebi nakon što je srušio protivnika.

Nurmagomedovu je ovo bila 28. pobjeda u isto toliko borbi u karijeri i prva nakon što je u oktobru prošle godine napravio skandal poslije pobjede nad Connorom McGregorom.

“Želim zaboraviti sva ona s**** sa zadnjim tipom [Connor McGregor]. Ja i Justin pokazali smo što je MMA – respekt, a ne pričanje s****. Veoma poštujem ovog čovjeka jer znam šta je sve prošao u karijeri”, rekao je Khabib koji je pobjedu proslavio odjeven u majicu Justina Poiriera.

“Prodat ću ovu majicu i sav novac uplatiti njegovoj fondaciji”, poručio je.

Amerikanac nije uspio suzdržati suze nakon poraza.

“Strašno sam želio ovaj naslov i ispričavam se svima koje sam razočarao. Jako puno sam se spremao i radio za ovu borbu. Bio sam spreman, ali nisam uspio. Samo se želim odmoriti i malo biti sa svojom porodicom”, rekao je Amerikanac.