Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Khan pobijedio Algierija i još jednom “prozvao” Mayweathera

amir khan

Britanac Amir Khan svladao je Amerikanca Chrisa Algierija jednoglasnom odlukom sudaca (117-111, 115-113, 115-113) pred 7.500 gledatelja u brooklynskom Barclays Centru.

Borba se održala u velter kategoriji, a njen konačni rezultat nije toliko bio predmet razgovora, koliko Khanove šanse da nakon ove pobjede uđe u ring s Floydom Mayweatherom, kojeg bezuspješno izaziva proteklih godinu i po dana. No, tri puta ga je do sada Mayweather odbio. Dva puta na zbog Marcosa Maidane, te posljednji put jer je odabrao Mannyja Pacquiaa.

[pull_quote_right]Mnogi smatraju da bi Khanova brzina i stil predstavljali problem za Mayweathera, koji s 38 godina na leđima nije više u cvijetu mladosti[/pull_quote_right]

Zato je borba s Algierijem bila samo još jedan u nizu probnih mečeva koji bi neporaženom Amerikancu trebali dokazati da je Khan pravi suparnik za završetak impresivne karijere.

U 12 rundi protiv Algierija Khan je demonstrirao brzinu i vještinu u ringu, ali i hronični nedostatak snage u pesnicama. Iako je Algierija pogodio 218 puta tokom meča, samo jedan udarac je zaista uzdrmao Amerikanca, no ni taj nije bio ni blizu nokauta.

No, mnogi smatraju da bi Khanova brzina i stil predstavljali problem za Mayweathera, koji s 38 godina na leđima nije više u cvijetu mladosti. 10 godina mlađi Khan trebao bi predstavljati veći izazov od Mannyja Pacquiaa prije mjesec dana. Khan je u karijeri izgubio već tri puta, od toga po jednom od dvojice boksera koji Mayweatheru ne mogu ni primirisati.