Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rolla Mostar

Kimaiyo postavio novi rekord mostarskog polumaratona

mostarski maraton
FOTO: Fena

Ovogodišnji Rolla Mostar Half Marathon prošao je u znaku trkača iz Kenije, koji nastupaju pod mađarskom zastavom. Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Shedrack Kimaiyo, dok je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila Philice Kipkerio.

– Dolazimo iz Kenije, a trenutno smo smješteni u Mađarskoj. Osjećaj je bio dobar od starta do finiša, nije bilo problema. Vrijeme je bilo dobro, sve je bilo dobro – kazao je nakon prolaska kroz cilj pobjednik Shedrack Kimaiyo.

Dionicu dugu 21 kilometar istrčao je u vremenu 1:07:48, čime je postavio novi rekord mostarske utrke.

Shedrack Kimaiyo mostarski maraton
FOTO: Fena
Shedrack Kimaiyo

Drugo i treće mjesto osvojili su njegovi sunarodnjaci. Drugi je bio Ezekiel Kipkorir u vremenu 1:07:56, dok je treći bio Albert Kipkorir Tonui u vremenu 1:07:57.

Kod žena najbrža je također bila Kenijka Philice Kipkerio. Ona je kroz cilj prošla u vremenu 1:16:23.

mostarski maraton
FOTO: Fena

Svoj 67. polumaraton danas je istrčao i Tuzlak Mirzet Halilović.

– Ova staza je nama najdraža za trčanje. Ovo su prvi ovogodišnji polumaratoni i potrebno je da se organizam malo navikne na ovu temperaturu. Svi stvarno volimo doći u Mostar, organizacija je odlična, sve pohvale Franji i ekipi – kazao je Halilović.

Polumaratonom su zadovoljni i organizatori.

– Ponosan sam na više od 200 volontera koji se nalaze na stazi, više od 19 zabavnih stanica. Vidite ovdje i velik broj sugrađana da podrže trkače koji su nam došli iz više od 51 zemlje svijeta – izjavio je Franjo Lovrić, predsjednik Organizacijskog odbora Mostar Run Weekenda.

U okviru Mostar Run Weekenda u 12 sati startat će humanitarna utrka. Mostarke, Mostarci i njihovi gosti imat će prigodu istrčati stazu dugu 4 kilometra te na taj način podići svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti

Ujedno, cilj humanitarne utrke je prikupiti sredstva za opremanje dnevne sobe mostarske pedijatrije.