Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KK Bosna pred stečajem, KK Royal Jelly nastavlja učešće u Ligi 10

Druženje s košarkašima KK Bosna-Royal

Košarkaški klub Bosna našao se u velikim problemima nakon što ga je FIBA suspendovala i naložila mu da mora isplatiti oko 180.000 KM nekadašnjem igraču Nikoli Vučuroviću, koji je tužio klub.

Košarkaški klub Royal, partner KK Bosna koji je napravio fuziju sa “Studenatima” prije dvije godine i pod imenom Bosna Royal uspješno startovao u ovoj sezoni Lige 10, odlučio je da raskine ugovor i nastavi takmičenje pod imenom Royal Jelly, zbog čega je direktor KK Bosna Damir Krupalija podnio ostavku.

On će ostati na toj dužnosti do Skupštine kluba na kojoj bi trebalo da se pokrene stečajni postupak.

Uprkos najboljim namjerama da pomognemo posrnulom gigantu da vrati stari sjaj i oporavi se, uprskos činjenici da smo uspjeli kroz marketing saradnju vratiti povjerenje određenog broja povjerioca KK Bosne, kao i pokriti priličan iznos sredstava, te da smo bili na dobrom putu nastaviti s tim pozitivnim
trendom, KK Royal je zatražio raskid Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK Bosna. Nije bilo govora o kupovini grba i imena KK Bosna – saopćeno je iz KK Royal.

Upravni odbor KK Bosna saopćio je da u potpunosti razumije ovakvu odluku KK Royal te im je poželio vrh tabele u narednim sezonama i “da osvetlaju obraz sarajevske i bosanskohercegovačke košarke, i na međunarodnoj sceni”.