Ostali sportovi

izdali saopćenje

KK Partizan završio sezonu, ne želi igrati završnicu srbijanske lige

10/06/2022
Foto: Screenshot/YouTube

Partizan je u svom saopćenju  za javnost naveo kako brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica i ugrožavanja sigurnosti igrača i članova stručnog stožera, predstavljaju brukanje srbijanske i regionalne košarke

Košarkaški klub Partizan objavio je da neće igrati završnicu košarkaške lige Srbije, potvrdivši tako medijska nagađanja.

U saopćenju  za javnost Partizan je tu odluku obrazložio događanjima tokom finalne serije playoffa regionalne ABA lige u kojoj je Crvena zvezda pobijedila Partizan rezultatom 3:2.

Partizan je u svom saopćenju  za javnost naveo kako brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica i ugrožavanja sigurnosti igrača i članova stručnog stožera, predstavljaju brukanje srbijanske i regionalne košarke.

„Partizan NIS želi poslati poruku kako više ne želi biti dio huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana NIS i Crvene zvezde MTS bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svet”, naveo je Partizan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.