kvalifikacije za ep

Knežević: Očekujemo težak meč protiv Njemačke, ali možemo do pobjede

IMG_20221122_122147

Košarkašice BiH nakon dva kola imaju maksimalan učinak, nakon pobjeda nad Belgijom u Sarajevu i Sjevernom Makedonijom u gostima, dok su Njemice na polovičnom učinku

Ženska košarkaška reprezenatcija Bosne i Hercegovine u četvrtak u Weissenfelsu odigrati meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. protiv Njemačke.

Košarkašice BiH nakon dva kola imaju maksimalan učinak, nakon pobjeda nad Belgijom u Sarajevu i Sjevernom Makedonijom u gostima, dok su Njemice na polovičnom učinku.

No, Njemačkoj će se sutra suprotstaviti potpuno izmijenja ekipa Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da su od državnog dresa oprostilo čak šest igračica koje su činile kostur tima. Uprkos tome, u bh. taboru vjeruju da sutra mogu ostvariti pozitivan rezultat i otvoriti put ka plasmanu na Eurobasket.

Nikolina Knežević, jedna od iskusnijih igračica u bh. tima, očekuje težak meč ali vjeruje da podmlađena bh. reprezentacija može do pobjede.

– Oni su jako nezgodna ekipa, znamo da su dobili Makedoniju sa izrazito velikom razlikom i sigurno da će meč biti jako težak. Mi imao promijenjen sastav, dosta je došlo novih i mlađih igračica koje su donijele neku novu, pozitivnu energiju. Smatram da je na nama da damo sve od sebe i budemo agresivni u odbrani po čemu smo poznati i da pokušamo pobijediti te olakšati put ka Eurobasketu – izjavila je Knežević.

Utakmica Njemačka – BiH igra se u četvrtak od 19 sati, uz direktan prijenos na FIBA YouTube kanalu.