Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

O Mostaru, Neretvi i Hercegovini

United Artists of Mostar objavio spot za pjesmu “Romansa”

spot romansa United Artists of Mostar DB 2

“Pustićemo publici da doživi kompletan izričaj pjesme na svoj način. Htjeli smo malo promijeniti muzički smjer, osvježiti nečim drugačijim, zagolicati muzičke ukuse publike i staviti ih u žanrovsku nedoumicu”, poručuje Delić

“Romansa” je druga pjesma Unije muzičara Mostara pod imenom United Artists of Mostar nastavak je u seriji pjesama o Mostaru, Neretvi i Hercegovini, ljubavi i umjetnosti.

U pjesmi “Romansa” okupljaju se različiti muzičari i umjetnici iz svih krajeva Hercegovine, pa i Bosne. Pjesma u svom izrazu ilustruje tugu i sjetu prema izgubljenoj ljubavi, koju tekstopisac pjesme utapa u stihovima u modroj rijeci, govoreći violinama da tiše sviraju, da ne ni probudile njegovu tugu još više.

Stihove za kompoziciju napisao je uspješni mostarski poduzetnik, pjesnik i umjetnik Đevad Handžar Oša.

Pjesmu izvodi Mostarac, muzičar i pjevač, Elvedin Delić – Dela. Muziku također potpisuje Dela, dok su na aranžmanu radili Saša Đermanović , Igor Raguž i Elvedin Delić.

Violine na pjesmi odsvirao je maestralni Ante Slišković, Širokobriježanin, diplomant muzičke akademije u Zagrebu. Također pridruženi član udruženja.

Prateće vokale otpjevala je Mostarka po imenu Anđela Zelenika, također stalni član Unije.

Perkusije na kompoziciji odsvirao je Orhan Maslo – Oha iz Mostara, višegodišnji muzičar, i bubnjar. Zaposlenik Muzičkog centra Pavarotti i direktor Rock škole Mostar.

Uz plejadu muzičara uključenih u pjesmi, prvi samostalni debi u muzičkom svijetu i muzičkoj audio-video produkciji, u pjesmi “Romansa” ostvarili su i državni prvaci u latino-plesovima, mladi duo Marija Andrić i Benjamin Malićbegović.

Inspiraciju za muziku u ovoj pjesmi Delić je, kaže, pronašao u američkoj country muzici u periodu Johnnyja Casha i Boba Dylana, a stil i žanr se nije zaustavio na tome.

“Pustićemo publici da doživi kompletan izričaj pjesme na svoj način. Htjeli smo malo promijeniti muzički smjer, osvježiti nečim drugačijim, zagolicati muzičke ukuse publike i staviti ih u žanrovsku nedoumicu. Moje kolege su dobro reagovale na moj prijedlog i zajedničkim snagama smo osmislili aranžman, koji je na kraju zadovoljio naš cjelokupni muzički ukus”, poručuje Delić.

Pjesma je snimljena u studiju NOCTURNO u Mostaru u vlasništvu Igora Raguža. Miks i mastering je urađen u Muzičkom centru Pavarotti, pod budnim majstorskim uhom i maestralnim tonskim umijećem Saše Karabatka i njegovog asistenta Adina Sarića.

Ovim putem udruženje želi da se zahvali i direktorici Muzičkog centra Pavarotti Tajmi Guzin na ustupljenim prostorijama za snimanje spota “Romanse”.