Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emir delić

Komentar debakla u Morači: Ako je Amerikancu više stalo, onda se zapitajte

robinson fiba

Novinar Emir Delić se oglasio povodom teškog poraza i dijagnosticirao probleme

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Crnoj Gori, doživjela težak poraz. Rezultat u podgoričkoj dvorani Morača je bio 88:69.

Podsjetimo, za našu reprzentaciju nastupali su i dvojica igrača od kojih navijači najviše očekuju, Jusuf Nurkić, centar Portlanda i Džanan Musa, igrač Reala iz Madrida.

Novinar Emir Delić se oglasio povodom teškog poraza i dijagnosticirao probleme. Njegov status prenosimo u cjelosti:

– Napadačka bezidejnost, bez ikakve vizije kako da se kreira višak. Očajna selekcija šuta. Ruke drvene, kao da je u njima krampa, a ne lopta. Odbrana je stvar volje, a vi je niste imali. To se vidjelo od početka. Govor tijela je već u prvoj dionici bio slikovit. Ruke na koljenima i na kukovima, oboreni nosevi, tersanje, otpuhivanje…

Iznenađeni snagom crnogorskog napada, jačinom njihove obrane, šutem, odbranom, skokom…

Crna Gora je ponizila Bosnu i Hercegovinu. Otkrila je da ste igrači, ali samo na papiru. Daleko je to od ekipe. Ako se ovako igra za reprezentaciju, bolje da se ne igra. Legitimno je da odbijete poziv, bolje i to nego da se vučete po parketu.

Da vam smetaju uslovi, da vas nervira situacija u savezu, da vam je frka što pitujete autobusom…

John Roberson jedini s obrazom odigrao. Vidjelo se da mu je stalo. Ako je jednom Amerikancu više stalo nego vama gospodo, ako ga je sramota igre i rezultata, onda se zapitajte šta ste vi, koja je vaša zastava, koja je vaša himna, za koga igrate…

Vječiti talenti koje godinama čekamo da odigraju nešto, da nas razuvjere da nisu propali igrači, nisu to uspjeli. Još jedna utakmica koja je pokazala da nemate krvi. Amerikanci bi rekli “no guts no glory” – napisao je Delić.