Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komnenović pojačao sarajevsku Bosnu

komnenovic

Rukometaši sarajevske Bosne su počeli s pripremama za drugi dio sezone, a ekipi se priključio i novi igrač, Marko Komnenović, koji je stigao iz Maglaja.

Dvadesetjednogodišnji desni bek je, pored Maglaja, u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Gračanicu, Derventu, Lokomotivu i Leotar iz njegovog rodnog Trebinja.

– Drago mi je što mi se ukazala prilika da obučem dres Bosne i nadam se da ću je iskoristiti na najbolji mogući način. Novi saigrači su me odlično dočekali te smo startali s jakim treninzima pod palicom trenera Riđića. Bosna trenutno dijeli treće mjesto u Premijer ligi BiH, plasirala se i u četvrtfinale Kupa BiH i sigurno da su ambicije visoke. Čeka nas zanimljiva polusezona u kojoj ćemo, vjerujem, imati razloga za slavlje – izjavio je novi rukometaš “Studenata”.

Potpredsjednik RK Bosna Rijad Kobilj smatra da će Komnenović dati puni doprinos rezultatima ekipe, saopćeno je iz kluba.

– U protekloj polusezoni smo postigli značajan rezultatski uspjeh unatoč deficitu u igračkom kadru, gdje smo praktično igrali bez klasičnog desnog beka. U prelaznom roku smo taj problem riješili te je u naše redove pristupio mladi i talentirani ljevak Marko Komnenović. Vjerujemo da će uz stručni rad Daniela Riđića pružiti sve ono što od njega očekujemo, a RK Bosna, kao i uvijek, ima visoke ambicije u nastavku prvenstva – istakao je Kobilj.