Ostali sportovi

zlatna olimpijka

Komšić: Edna Šunjić je velika inspiracija

03/03/2021

Sastanku je prisustvovala i prof.dr Kada Delić – Selimović, direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine koja se zahvalila članu Predsjedništva na podršci Predsjedništva Bosne i Hercegovine Specijalnoj olimpijadi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas Ednu Šunjić, dvostruku zlatnu olimpijku sa specijalnih Zimskih olimpijskih igara 2017. godine u Austriji.

Izborom u Vijeće sportista Evropske specijalne olimpijade Šunjić je dobila veliko priznanje za svoje dosadašnje uspjehe.

– Edna Šunjić je jedna od naših najuspješnijih sportistkinja i dokaz da se sve prepreke mogu savladati upornošću i snagom volje. Meni, ali i djeci širom Bosne i Hercegovine, Edna je velika inspiracija. Njeni uspjesi su individualni, napravljeni uprkos slaboj sistemskoj podršci našim sportistima. Upravo zato smo danas razgovarali o zakonskim rješenjima i načinima za postizanjem veće inkluzije i u obrazovanju i u sportu – kazao je član Predsjedništva Komšić.

Sastanku je prisustvovala i prof.dr Kada Delić – Selimović, direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine koja se zahvalila članu Predsjedništva na podršci Predsjedništva Bosne i Hercegovine Specijalnoj olimpijadi, saopćeno je iz Komšićevog ureda.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.