Ostali sportovi

Australian Open

Konačna odluka: Đoković se ipak mora vakcinisati ili otkriti je li vakcinisan

20/11/2021

Đoković je u Melbourneu pobijedio devet puta, a početkom naredne godine pokušat će doći do rekordnog 21. Grand slam naslova

Svi teniseri i teniserski te ostali učesnici Otvorenog prvenstva Australije koji će biti održan u januaru sljedeće godine u Melbourneu, morat će biti vakcinisani protiv koronavirusa, izjavio je direktor uvodnog Grand slam teniskog turnira sezone Craig Tiley.

To bi moglo da znači da na ovom turniru neće igrati Novak Đoković, s obzirom na to da prvi igrač svijeta ne želi otkriti da li je vakcinisan.

Đoković je u Melbourneu pobijedio devet puta, a početkom naredne godine pokušat će doći do rekordnog 21. Grand slam naslova.

– Svi, koji budu na Australian Openu, navijači, osoblje i igrači, morat će biti vakcinisani. Bilo je spekulacija oko Novakovog statusa. Javno je govorio da je to njegova lična stvar. Rado bismo ga vidjeli ponovo ovdje. Ali, on također zna da bi trebao biti vakcinisan da može zaigrati – izjavio je Tiley.

Dodao je da će Amerikanka Serena Williams i braniteljica naslova Japanka Naomi Osaka nastupiti Melbourneu, kao i Španac Rafael Nadal, koji će također pokušati da osvoji 21. Grand slam naslov. Švicarac Roger Federer neće igrati zbog povrede koljena, prenosi STA.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.