fhmz

Iduće sedmice u BiH oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom

Sarajevsko hladno jutro
22.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Prvi dan jeseni u Sarajevu je obiljezilo hladno vrijeme, sa jutarnjim temperaturama od oko 6 stupnjeva. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U ponedjeljak bit će pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne

U Bosni i Hercegovini danas će dio prijepodneva preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U ostatku dana sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni.

U nedjelju preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18.

U ponedjeljak bit će pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima padavine u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U utorak prognozirano je pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama sa snijegom. Poslijepodne ili u večernjim satima prestanak padavina. Temperature zraka u Bosni od 3 do 9, a u Hercegovini od 7 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.