Konzum ponosni sponzor Rukometnog saveza BiH

konzum-rukomet

Konzum d.o.o. Sarajevo od jučer je ponosni sponzor Rukometnog saveza BiH. Jednogodišnji ugovor o sponzorstvu u Zenici su potpisali izvršni direktor Konzuma Adnan Šteta i generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Ovim ugovorom vodeći maloprodajni lanac u BiH postao je generalni sponzor Rukometne reprezentacije BiH, koja sutra igra kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo.

konzum-rukomet1

„Podrška sportu je važan segment društveno odgovornog poslovanja Konzuma i presretni smo što ćemo na ovaj način doprinijeti daljnjem razvoju rukometa u BiH. Iza nas je historijski plasman na Svjetsko rukometno prvenstvo, a na pragu smo još jednog vrlo vrijednog uspjeha, plasmana na Evropsko prvenstvo. Konzum želi doprinijeti ostvarenju tog, ali brojnih drugih rezultata, te se nadam da ćemo u tome i uspjeti. Poželio bih sreću našim reprezentativcima u predstojećim utakmicama i da nas obraduju još jednim historijskim rezultatom“, naglasio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma na konferenciji za novinare upriličenoj povodom kvalifikacijske utakmice između BiH i Bjelorusije koja će biti odigrana 11. juna u zeničkoj Areni.

Podrškom rukometašima, Konzum nakon fudbala i košarke želi nastaviti unaprijeđivati sport u našoj zemlji, podržati razvoj mladih talenata, ali i promovirati BiH u najboljem svjetlu.

„Mi kao savez pokušavamo osigurati sredstva i stvoriti ambijent u kojem će naši rukometaši imati sve uslove za rad kao u drugim evropskim zemljama. Jako je teško naći nekoga ko hoće ulagati u sport i ovim putem se zahvaljujem Konzumu koji je prepoznao naš trud“, istakao je Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH.

Bosna i Hercegovina je država s bogatom rukometnom historijom i ovo je sport koji u posljednje vrijeme sve češće uveseljava građane BiH, pa s pravom zaslužuje i punu podršku Konzuma. Ovom saradnjom, Konzum će prije svega graditi svoju prijateljsku vezu s rukometnom reprezentacijom BiH, ali i podržavati rukometaše koji su svojim primjerom i rezultatima s pravom su uzor mladim generacijama.