Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

strah od virusa

Košarkaš LA Lakersa Avery Bradley ne želi igrati ostatak sezone

Avery Bradley

Koliko god sam povezan s Lakersima i saigračima, prvo igram košarku za svoju porodicu. U takvom trenutku nezamislivo je donijeti odluku koja će, pa makar i malo, ugroziti zdravlje moje porodice, izjavio je Bradley za sportski kanal “ESPN”

Košarkaš NBA ekipe Los Angeles Lakersa Avery Bradley izjavio je kako ne želi igrati ostatak sezone koji je zbog koronavirusa odgođen i trebao biti nastavljen 31. jula, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lakersi, koji su trenutno lideri Zapadne Konferencije i jedan od favorita za osvajanje ovogodišnjeg NBA prvenstva, preostale susrete u Floridi će igrati bez play-makera Bradleya.

“Koliko god sam povezan s Lakersima i saigračima, prvo igram košarku za svoju porodicu. U takvom trenutku nezamislivo je donijeti odluku koja će, pa makar i malo, ugroziti zdravlje moje porodice”, izjavio je Bradley za sportski kanal “ESPN”.

Pretpostavlja se da je iza ovakve odluke 29-godišnjeg košarkaša njegova zabrinutost za šestogodišnjeg sina Liama, koji ima probleme s disanjem.

Bradley je u dosadašnjem djelu sezone od 49 susreta u 44 bio u prvoj petorci, zabilježio je prosjek od 8,6 poena po meču.