Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NOVA GENERACIJA

VW predstavio novi Arteon u dvije verzije

arteon novi

Dva nova modela, Arteon i Arteon Shooting Brake, karakteriziraju atletske linije. Međutim, oni se međusobno značajno razlikuju od B-stupa karoserije straga

Volkswagen je predstavio novu generaciju Arteona fastbacka, a ujedno i njegovu drugu posve novu verziju pod nazivom Arteon Shooting Brake. Ovaj je model posve nova interpretacija koncepta karavana.

Ralf Brandstätter, glavni operativni direktor i novoimenovani izvršni direktor marke Volkswagen osobnih automobila je rekao:

“Volkswagen će ove godine lansirati 34 nova modela. U istoriji marke nikada nije postojala tako opsežna inicijativa modela. Arteon Shooting Brake proširuje naš asortiman modela u važnom segmentu srednje veličine. Postavit će standarde u svojoj klasi dinamičnim dizajnom, visokom funkcionalnošću i modernim tehnologijama.”

Arteon je Volkswagenov Gran Turismo od 2017. godine, a Volkswagen sada predstavlja dalekosežno ažuriranje na seriju modela. Novi Arteon i Arteon Shooting Brake odlikuju se izražajnim i avangardnim dizajnom. Izrazite značajke uključuju prednji kraj s novom kontinuiranom svjetlosnom trakom, upečatljivim kromiranim šipkama i novim usisnim otvorima za zrak na dnu.

Rešetka hladnjaka i dugačak, široki poklopac kombiniraju se kao formalna cjelina i čine da se obje Arteon verzije ističu u mnoštvu, a isto tako i noću zahvaljujući jedinstvenom LED svjetlosnom potpisu sprijeda i straga.

Dva nova modela, Arteon i Arteon Shooting Brake, karakteriziraju atletske linije. Međutim, oni se međusobno značajno razlikuju od B-stupa karoserije straga.

Dok se na modelu fastbacka, kontura krova i prozora smanjuje paralelno s B-stupom i zbog toga postaju dio stražnjeg oblika coupéa, linije krova i prozora produžene su prema stražnjem dijelu verzije Shooting Brake i završavaju u novom krovnom spojleru. Na vrhu se linija prozora odvija paralelno s krovom. Međutim, na dnu se linije kreću prema gore prema D-stupu, tako da je stražnji dio prozora uži i upečatljiviji. Svi elementi zajedno tvore sportski stražnji profil tipičan za Shooting Brake modele.

Arteon eHybrid

Sva nova tehnička dostignuća primjenjuju se u obje verzije karoserije. Prvi put u Arteonu to uključuje plug-in hibridni pogon. Uz dugi i potpuno električni raspon mnogi će vozači modela Arteon eHybrid i Arteon Shooting Brake eHybrid moći lokalno pokrivati ​​svoje dnevne udaljenosti vožnje s nula emisija.

Fastback i Shooting Brake, dva modela Arteona među prvima su dostupna s priključnim hibridnim pogonom u luksuznom segmentu vozila srednje veličine.