Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaš Srbije u pet ujutro se vraćao iz provoda i naletio pravo na selektora

nedovic

Bek košarkaške reprezentacije Srbije Nemanja Nedović je nakon meča sa Francuskom stigao u hotel u pet sati ujutro i na vratima se susreo sa Đorđevićem, što je bilo dovoljno za odstranjivanje iz tima, saznaje beogradski “Blic”.

Nedović je u subotu uvečer stigao u hotel u pet sati iza ponoći. To bi možda i prošlo neprimjećeno, ali je bek Unicaje imao taj peh da se na ulaznim vratima hotela u foajeu susretne baš sa selektorom Đorđevićem, koji je u tom trenutku sjedio u društvu gostiju iz Francuske.

Uslijedila je automatska vaspitna mjera i udaljavanje iz tima na utakmici sa Grčkom, inače generalnoj probi Srbije pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

– Znamo mi, a zna i on (Nedović) zašto nije igrao – kratko je rekao srbijanski selektor nakon treće uzastopne pobjede na pripremama, ne želeći da se dalje bavi ovom temom.

Nedović je protiv Grčke bio na klupi, ali nije ulazio u igru. Samim tim, jasno je da nije odstranjen iz reprezentacije, ali i da mu je ovo posljednja opomena i da se takvo ponašanje neće tolerisati. Ni njemu ni drugima. To se jasno može naslutiti iz Đorđevićevih reči.

– Borba za jedno od 12 mjesta u timu je svakodnevna, za svakog od njih. Nisu baš svi sigurni što misle da su sigurni. Sve se mjeri. Sve se pazi. Ovo je ozbiljna sredina koja je posljednjih 50 godina izgrađena pravilima ponašanja koja nisu moja, već su postojala i prije mene – dodao je Đorđević.