Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Košarkaši BiH otputovali u Francusku, a tamo nas čeka čudesni Wembanyama

New Project (56)

Utakmica Francuska – BiH igra se u ponedjeljak (14. novembar)

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon sinoćnje pobjede nad Mađarskom (83:78), rano jutros je otputovala u Francusku.

Zmajeve u sklopu četvrtog kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo očekuje susret protiv Trikolora, aktuelnih evropskih i olimpijskih viceprvaka.

Dolazak u grad Pau planiran je u večernjim satima, a za sutra su zakazana dva treninga našeg nacionalnog tima.

Utakmica Francuska – BiH igra se u ponedjeljak (14. novembar).

“Ja mislim da će Crna Gora proći. Litvanija i Francuska prve dvije. Svašta može da se desi, ali mislim da je realno Crna Gora u prednosti nad svima. Imaju pobjedu više, Bosnu su dobili sa 17 razlike, trebate ih dobiti ovdje sa većom razlikom. Ja mislim da to ne može. U sljedećem kolu će sve da se raščisti, a vi idete u Francusku, gdje ćete dobiti po glavi”, izjavio je selektor Mađarske reprezentacije Stojan Ivković nakon poraza od Bosne i Hercegovine u Skenderiji.

Reprezentacija Francuske ubjedljivo je u gostima pobijedila selekciju Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo rezultatom 90:65, a blistao je nevjerovatni Victor Wembanyama.

Osamnaestogišnji košarkaš visok 218 cantimetara igra sve, a koliko je dominantan uvjerili su se i Litvanci.

Victor Wembanyama je meč završio sa 20 poena i devet skokova – zakucavao je preko igrača domaćeg tima kao od šale, letio po reketu, ubacio je i trojku… Sa kakvom lakoćom.

Francuz će gotovo sigurno na narednom draftu biti prvi pik, a publika u Evropi će do tada moći da ga gleda u dresu Francuske i Metropolitana.

Uostalom, uvjerite se i sami šta može Victor Wembanyama…