Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izvlačenje grupa 29. aprila

Košarkaši BiH smješteni u šesti šešir pred žrijeb za Eurobasket

bosna-kosarka

Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 18. septembra 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji, a košarkaši Srbije brane srebro osvojeno 2017. godineMeđunarodna košarkaša federacija (FIBA) objavila je danas sastav šešira pred žrijeb, koji će se održati 29. aprila u Berlinu u 13 sati

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u šesti šešir pred žrijeb za Evropsko prvenstvo 2022. godine, zajedno sa Holandijom, Estonijom i Bugarskom.

Srbija je smještena u prvi šešir sa Španijom, Grčkom i Francuskom, a Hrvatska u treći, sa Poljskom, Turskom i Slovenijom.

Međunarodna košarkaša federacija (FIBA) objavila je danas sastav šešira pred žrijeb, koji će se održati 29. aprila u Berlinu u 13 sati.

Nastup na EP obezbijedile su 24 reprezentacije, koje su po FIBA rejtingu podijeljene u šest šešira, pa će tako svaka od četiri grupe imati šest učesnika.

Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 18. septembra 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji, a košarkaši Srbije brane srebro osvojeno 2017. godine.

Sastavi šešira:

Prvi šešir: Španija, Srbija, Grčka, Francuska
Drugi šešir: Litvanija, Rusija, Italija, Češka
Treći šešir: Poljska, Hrvatska, Turska, Slovenija
Četvrti šešir: Nemačka, Ukrajina, Finska, Gruzija
Peti šešir: Belgija, Mađarska, Izrael, Velika Britanija
Šesti šešir: Bosna i Hercegovina, Holandija, Estonija, Bugarska.