Košarkaši BiH uvjereni da će dobro odigrati protiv Poljske

harun-mahmutovic

Košarkaška reprezentacija BiH u srijedu uvečer doputovala je u Monpelje, gdje će igrati utakmice Grupe A Eurobasketa 2015. Prema riječima Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara KS BiH izabranici Duška Ivanovića u opuštenoj atmosferi dočekuju susret prvog kola sa Poljskom, koji je na programu 5. septembra u 15 sati.

Bh. košarkaška ekspedicija smještena je u hotelu “Crown plaza” u kojem su i sve ostale reprezentacije iz Grupe A, izuzev domaćina Francuske.

“Moram priznati da smo veoma lijepo dočekani u Monpeljeu. Odmah po dolasku svo osoblje hotela se okupilo i pozdravilo nas na našem jeziku sa: Dobro veče. Bilo je to veoma simpatično i nama je iskreno prijala ta pažnja koju su pokazali”, kazao je Harun Mahmutović za Anadolu Agency i dodao:

“I ljudi u gradu su veoma srdačni prema nama. Pozdravljaju se s nama, dobacuju nam, tako da je i oko nas jedna veoma opuštena i prijatna atmosfera. Danas će selektor Ivanović obaviti jedan trening, a za sutra je planirao dva, ujutru i uvečer. Na raspolaganju su nam dvije dvorane, jer bi bilo previše da svih šest selekcija trenira u dvorani u kojoj će se igrati utakmice, ali imaćemo priliku da se upoznamo sa njom prije ogleda sa Poljacima.”

O očekivanjima pred prvi susret Mahmutović kaže da nisu pretjerana, ali da se nekako osjeti optimizam među bh. košarkašima.

“Nekako smo svi uvjereni da ćemo odigrati dobru utakmicu. Vjerujte niko od nas, pa čak i igrači, ne zna šta selektor Ivanović sprema za Poljsku. Oni su sjajno igrali u pripremnom periodu, možda pomalo i iznenađujuće dobro. Dobili su Tursku, bili u egalu sa Španijom, ali to ne mora ništa značiti. Naš selektor ih je sigurno dobro analizirao i pripremio taktiku za njih. Ono što je trenutno najvažnije jeste da su svi igrači zadovoljni, dobro raspoloženi i da sa dosta optimizma čekaju subotu i otvaranje Evropskog prvenstva. Sjajno su se pripremili, dali su sve od sebe na pripremama, i sada mogu uživati u utakmicama”, rekao je Mahmutović.

Nakon utakmice sa Poljskom u subotu 5. septembra, BiH će se dan kasnije sastati sa Francuskom. U Grupi A su još Izrael, Finska i Rusija. U osminu finala “Eurobasketa 2015” plasiraće se četiri prvoplasirane reprezentacije iz grupe.