Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaši BiH večeras protiv Slovačke

kosarka_bih_holandija

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u dvorani ”Mirza Delibašić” KSC Skenderija dočekuje selekciju Slovačke, u susretu 2. kola pretkvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Izabranici selektora Duška Vujoševića pretkvalifikacije su počeli porazom od selekcije Švedske u Norrkopingu (81:73). Vujošević je na jučerašnjoj konferenciji za medije naglasio da ekipi sada treba mir kako bi se bh. košarkaši maksimalno posvetili meču protiv Slovačke.

– Svi misle da će protiv Slovačke biti laka utakmica, a najteže je dobiti unaprijed dobivene utakmice. Ovom timu je svaki protivnik ozbiljan. Slovaci će doći rasterećeni, a siguran sam da će igrati zonsku odbranu. Znamo da će biti teška utakmica – rekao je Vujošević.

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa naglašava da ekipa mora ispuniti ono što selektor od nje traži, te da se svaki igrač mora boriti ”do posljednje kapi krvi”.

– Nama sada treba podrška, a mi ćemo zauzvrat ostaviti srce na terenu – izjavio je Musa.

Reprezentativac Aleksandar Lazić također očekuje težak meč protiv Slovačke.

– Moramo dati svoj maksimum, a mislim da nas očekuje teška utakmica. Slovačka je težak protivnik, međutim uz podršku navijača možemo do pobjede – rekao je Lazić i pozvao navijače da dođu u Skenderiju.

Susret u Skenderiji počinje u 20 sati.