Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaši Hrvatske u finalu olimpijskog kvalifikacijskog turnira

kosarka-hrvatska-bogdanovic

Hrvatska košarkaša reprezentacija plasirala se u finale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se igra u torinu, nakon što je u polufinalu bila bolja od Grčke 66:61.

Izabranici Ace Petrovića furiozno su odigrali prvu četvrtinu te došlo do prednost 33:13. U istom ritmu nastavili su i u drugoj četvrtini, došli su do 24 poena prednosti (37:13), a onda su jednostavno stali.

Grci su do poluvremena smanjili zaostatak na 10 koševa (44:34), a priča se nastavila i u trećem periodu igre. Grci su iskoristili tu crnu seriju i u 37. minuti stigli do prvog vodstva 48:46.

Nakon toga hrvatski košarkaši su ponovno zaigrali bolje, s vodstvom 52:49 ušli su u posljednjih deset minuta igre i više tu prednost više nisu ispuštali.

Bojan Bogdanović je ponovno bio najbolji strijelac Hrvatske s 20 koševa. Dario Šarić je uz 16 koševa imao osam skokova, a Krunoslav Simon završio je dvoboj s 11 poena i osam skokova.

Kod Grka najbolji je strijelac bio Stratos Perperoglou s 13 koševa.

Hrvatska u finalu turnira u Torinu u nedjelju igra protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju domaćin Italija i Meksiko.

Samo će najbolja momčad osigurati vizu za Rio.