Ostali sportovi

NBA liga

Košarkaši Warriorsa, Netsa i Knicksa morat će se vakcinisati

02/09/2021

Zanimljivo je da su iz ove odredbe isključeni članovi momčadi koje će gostovati u tim dvoranama

Košarkaši Golden State Warriorsa, New York Knicksa i Brooklyn Netsa morat će se cijepiti kako bi mogli nastupati u domaćim utakmicama, odlučilo je vodstvo NBA lige, o čemu su izvijestili brojni američki mediji.

Prema novim odredbama koje su na snazi u San Franciscu i New Yorku, sve osobe starije od 12 godina moraju biti cijepljene da bi mogle ući u određene objekte i nazočiti određenim događajima. Na popisu objekata u kojima spomenuta odredba vrijedi su Chase Center u San Franciscu te Madison Square Garden i Barclays Center u New Yorku.

Oslobođeni ove obveze su svi oni koji se ne smiju ili ne žele cijepiti zbog opravdanog medicinskog ili vjerskog razloga, prenosi Hina.

Zanimljivo je da su iz ove odredbe isključeni članovi momčadi koje će gostovati u tim dvoranama.

Prema pisanju sportskog portala “The Athletic”, svaki igrač koji ne bude na raspolaganju zato što nije cijepljen, može biti kažnjen smanjenjem plaće, a prijetit će mu i dodatna novčana kazna ili suspenzija.

Više medija je prenijelo i informaciju da su iz NBA ureda upozorili sve klubove da svi klupski službenici te članovi osoblja u dvoranama, koji će dolaziti i blizak kontakt s igračima, moraju biti potpuno cijepljeni do početka nove sezone, 19. listopada.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.