kvalifikacije za sp

Košarkašice BiH večeras na teškom ispitu u Njemačkoj

l_290689e6e9c65b9ef326796f2efd932a

Riječ je o pravom izazovu za BH. selekciju, koja će nastupiti u potpuno izmijenjenom sastavu u odnosu na ekipu koju je selektor Goran Lojo imao na raspolaganju na Svjetskom prvenstvu u Australiji

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Weissenfelsu odigrat će susret trećeg kola kvalifikacija za Eurobasket protiv domaćina Njemačke.

Riječ je o pravom izazovu za BH. selekciju, koja će nastupiti u potpuno izmijenjenom sastavu u odnosu na ekipu koju je selektor Goran Lojo imao na raspolaganju na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Boje reprezentacije BiH večeras će braniti: Milica Deura, Courtney Hurt, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Dragana Zubac, Nikolina Zubac, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Gabriela Visković, Jovana Mandić, Ajla Selimović i Milina Mišeljić.

– Njemačka je zaista respektabilan protivnik. Sjevernu Makedoniju su dobile s velikom razlikom, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju dobre igračice, neke od njih nastupaju u jakim ligama Španije i Francuske, ali mi ćemo dati maksimum i fokusirati se na našu igru kako bismo pokušale ostvariti pobjedu – kaže Anđela Delić.

Susret u gradskoj dvorani u Weissenfelsu, koja je inače dom bundesligaša Mitteldeutschera, počinje u 19 sati. Za gledaoce u BiH osiguran je direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 4.

Nakon prva dva kola kvalifikacija reprezentacija BiH ima maksimalan učinak od dvije pobjede.