Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkašice Play Offa sutra protiv Radivoja Koraća

marina_dzinic_play_off

Košarkašice sarajevskog Play Offa sutra u Skenderiji dočekuju ponajbolju ekipu Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), beogradski Radivoj Korać.

Sarajevski tim trenutno se nalazi na petom mjestu grupe A takmičenja, s teoretskim šansama za plasman u Superligu, među šest najboljih ekipa. Trener Play Offa Goran Lojo ističe da će njegova ekipa u svakom slučaju dati sve od sebe da parira favorizovanim Beograđankama.

– Naše šanse za plasman u Ligu za prvaka su svedene na teoriju i veoma je teško da nam se razultati u posljednja dva kola regularnog dijela takmičenja mogu poklopiti. Ipak, mi ćemo do kraja u svakom meču dati sve od sebe da ostavarimo što bolji plasman u ovoj sezoni regionalnog takmičenja. Protiv “Radivoja Koraća” će biti veoma teško. To je ekipa s nekoliko reprezentativki Srbije u svom sastavu i po mom mišljenju prvi favorit takmičenja – izjavio je Lojo za Fenu.

Dodao je da je Play Off u ovoj sezoni MŽRKL-a ostvario tri pobjede, što je napredak u odnosu na prošlu sezonu, te još jednom podsjetio da se ekipa posvetila domaćem prvenstvu u kojem želi osvojiti titulu prvakinja.

– Evidentno je da igramo sve bolje. U prošlom kolu u Kranju smo izgubili utakmicu protiv Triglava u posljednjim minutama. Nedostajalo nam je malo sreće. Otežavajuća okolnost za našu ekipu je intenzitet igranja utakmica domaćeg i regionalnog prvenstva. U narednih dvadeset dana moramo odigrati osam utakmica. Nakon utakmice protiv Triglava već u subotu smo igrali derbi protiv Željezničara. Sutra nas očekuje meč protiv “Radivoja Koraća”, u petak igramo protiv Impulsa, dok nas već u utorak u Zagrebu očekuje Medvešćak, a zatim novi derbi domaćeg prvenstva protiv tuzlanskog Jedinstva – objasnio je Lojo.

Dodao je da u ekipi Play Offa problema s povredama nema, te da se igračice dobro pripremaju za svaku utakmicu, ali da je osjetan umor koji nastaje zbog učestalih putovanja i utakmica.

Utakmica 9. kola između Play Offa i Radivoja Koraća će biti odigrana sutra u 20 sati u KSC Skederija.