Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zakazana za nedjelju

Košarkaški savez BiH podnio zahtjev za odgodu utakmice protiv Litvanije

kosarka bh litvanija AA (1)

Razlog je sigurnosni rizik kojem bi bio izložen bh. nacionalni tim

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine podnio je zahtjev Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) za odgodu utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između reprezentacija Litvanije i BiH, koja je zakazana za nedjelju, 27. februara, u Vilniusu.

Razlog je sigurnosni rizik kojem bi bio izložen bh. nacionalni tim, s obzirom na dramatičnu situaciju u zemljama koje okružuju Rusiju, saopćeno je iz KSBiH.

– U saglasnosti sa stručnim štabom i igračima, donijeli smo odluku da reprezentacija BiH ne putuje jutros zajedno za selekcijom Litvanije čarterom u Vilnius, kako je prvobitno planirano. Smatramo da je stanje u tom dijelu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće. Tokom dana se očekuje i da litvanski parlament donese odluku o proglašenju vanrednog stanja, što dovoljno govori. U takvim okolnostima, smatramo da bi bilo najbolje odgoditi utakmicu te smo se obratili najvišim tijelima FIBA-e sa zahtjevom da odredi novi termin meča, kada budemo sigurni da naši reprezentativci neće biti izloženi bilo kakvom riziku tokom putovanja u Litvaniju – ističe generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Odluka Međunarodne košarkaške federacije očekuje se tokom dana.