Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kovačević: Protivnici BiH na “Trofeju Makedonije” po mjeri

seniori

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je otputovala u Skoplje, gdje će zajedno s Holandijom, Portugalom i Makedonijom učestvovati na turniru “Trofej Makedonije 2017“.

Prvu utakmicu izabranici Duška Vujoševića će igrati sutra od 18 sati protiv selekcije Holandije, a dan kasnije u isto vrijeme na programu je utakmica protiv Portugala. Protiv domaćina Makedonije, BiH će igrati u subotu od 20 sati.

Direktor muških reprezentacija BiH Siniša Kovačević rekao je da selekcija BiH na turniru u Skoplju želi podići nivo igre te da se košarkaši što bolje uigraju za predstojeće pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo.

– Protivnici su po mjeri, to su ekipe koje također igraju pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo. U pretkvalifikacijama ćemo igrati protiv ekipa slične snage. Ekipa je mlada tako da kroz te utakmice naši košarkaši treba da sazrijevaju – izjavio je Kovačević za Košarkaški savez BiH.

BiH je nedavno odigrala dvije prijateljske utakmice protiv Bjelorusije gdje su bh. reprezentativci pokazali zavidan nivo borbenosti i požrtvovanja. Kovačević očekuje takav angažman i u Makedoniji.

– Samo takav angažman, borbenost i zajedništvo mogu donijeti željene rezultate – rekao je Kovačević.

Dodao je da je Džanan Musa još u procesu rehabilitacije nakon povrede nosa, te neće biti na raspolaganju selektoru Vujoševiću na turniru u Skoplju. Također, zbog povrede ovaj turnir će propustiti i Obrad Tomić, a Kovačević očekuje da će se oba košarkaša pridružiti ekipi nakon turnira u Makedoniji.