Kovačević: Večerašnji trening reprezentacije u kompletnom sastavu

kikanovic

Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine u Sarajevu se pripremaju za nastavak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Izabranici selektora Duška Vujoševića u petak će u glavnom gradu BiH igrati meč trećeg kola kvalifikacione grupe E protiv selekcije Belgije, a dva dana poslije očekuje ih gostujući duel s Rusijom.

BiH je nakon dva odigrana kola upisala pobjedu protiv Rusije i poraz od Francuske, dok je Belgija bez pobjede.

Kako je Feni kazao direktor reprezentacije Siniša Kovačević, bh. košarkaši su se počeli okupljati jučer, deset košarkaša je već obavilo večernji trening, a danas bi ekipa trebala biti kompletirana.

Vujošević je za ovaj ciklus kvalifikacija pozvao sljedeće igrače: Amar Gegić (Bayern), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (MoraBanc Andorra), Adi Zahiragić (Kakanj), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Adin Vrabac (Hamburg Tovers), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Milan Milošević (Promitheas Patra), Nedim Buza (Oostende), Elmedin Kikanović (Monaco), Markus Lončar (Široki), Miralem Halilović (Orleans), Andrija Stipanović (Cedevita), Emir Sulejmanović (Montekit Fuenlabrada). Selektor je na spisak pozvanih igrača uvrstio i Scottiea Jordana Wilbekina (Darussafaka), ali je naknadno potvrdio da je američki košarkaš odustao od nastupa u dresu BiH.

Na tabli grupe E vodi Francuska sa četiri boda, dok po bod manje imaju BiH i Rusija. Na četvrtom mjestu je Belgija sa dva. Sve reprezentacije su odgirale po dvije utakmice.

Utakmica protiv Belgije će biti odigrana u petak, 23. februara u dvorani “Mirza Delibašić” Centra Skenderija u 20 sati, dok je meč protiv Rusije zakazan za nedjelju, 25. februara u Permu od 15 sati.