Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Kralj LeBron” izborio sedmu utakmicu velikog NBA finala (VIDEO)

lebron

Fantasičnom utakmicom LeBrona Jamesa Cleveland je pobijedio Golden State 115:101 i izborio sedmu utakmicu NBA finala.

Cleveland je vodio cijelu utakmicu, u nekim trenucima i po 20 poena razlike, ali su se na početku posljednje četvrtine branitelji naslova vratili na osam poena zaostatka. A tada je na scenu je stupio LeBron James.

Postigao je prvih 10 poena Clevelanda u zadnjoj četvrtini i 18 poena zaredom. Zatim je podijelio četiri asistencije JR. Smithu i Thompsonu za još 10 poena prije nego je tri minute prije kraja zaključio veliku partiju s još pet svojih vezanih poena.

Utakmicu je završio s 41 poenom (16-27 šut), 11 asistencija i 8 skokova, a postao je tek peti košarkaš u povijesti koji je postigao više od 40 poena dvije utakmice zaredom u finalu nakon Westa, Barryja, Jordana i O`Neala.

Kyrie Irving pomogao mu je s 23 poena, ali je u drugom dijelu postigao samo tri poena, dok je Thompson dodao 15 poena i 16 skokova.

Na drugoj strani je Steph Curry utakmicu završio s 30 poena, ali i šest prekršaja. Zanimljivo, njegov šesti prekršaj izborio je LeBron, a na odluku sudaca aktualni MVP lige, kojeg je James ponovno izludio jednom blokadom, burno je reagirao.

Kakvo finale igra LeBron dovoljno govori što je prvi u obje ekipe po poenima, skokovima, asistencijama, blokadama i ukradenim loptama.

Cleveland, koji lovi prvu titulu u hstoriji, treća je ekipa koja se vratila u finalu s 1-3, a sedma utakmica igra se u Oaklandu u noći s nedjelje na ponedjeljak. Nitko se u finalu još nije vratio s 1-3.

“Rekordi su tu da se ruše”, poručuje najbolji igrač finala.