Krehmić: Na Balkanijadi očekujemo dobre rezultate

ElvirKrehmic_selektorAtletikeBiH_fotoENB 1

Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Beograd gdje će nastupiti na Balkanskom dvoranskom prvenstvu.

Selektor bosanskohercegovačke atletske reprezentacije Elvir Krehmić odredio je 24 atletičara i atletičarke, koji su tokom pripremnog perioda ostvarili zapaženije rezultate.

– Mi smo u ovoj godini veoma uspješno počeli pripreme, i na nekoliko mitinga u veoma kratkom vremenu napravili izuzetne rezultate. Prvo treba spomenuti našeg najboljeg atletičara Amela Tuku, jer on je na protekla tri mitinga napravio rekorde koji su sada ‘top’ u svijetu, treći rezultat na 800 metara u svijetu izuzetno mnogo obećava prije evropskog prvenstva. Trenutno je u dobroj formi, međutim Amel poslije nastupa u Birmingenu ima mali problem sa stopalom i neće nastupiti na dvoranskoj Balkanijadi, ali nastaviti će se pripremati za evropsko dvoransko prvenstvo – kazao je Krehmić.

Od bh. atletičara koji će biti na Balkanijadi najkvalitetniji rezultat ima bacač kugle Mesud Pezer koji je u usponu forme i već je u Istanbulu bacio kuglu za svoj lični dvoranski rekord od 20,37 metara. Pezer u Beograd dolazi iz Švedske i spreman za Balkanijadu i evropsko prvenstvo, a na oba prvenstva od njega se očekuju dobri rezultati.

– Očekujem puno od Abedina Mujezinovića i Rusmira Malkočevića koji su zdravi i spremni, a nadam se da će Abedin uspjeti na Balkanskim igrama da ispuni normu od 1,49.00 za evropsko prvenstvo i da imamo dva takmičara na 800 metara. Od mladog Mujezinovića se očekuje jedna od medalja, ali i da ispuni normu za EP. Što se tiče ostalih takmičara, mislim da će reprezentacija biti na jednom izuzetnom nivou, nakon što smo zaista kvalitetno odradili pripreme, tako da se nadam da za Balkanske igre ćemo imati dobre rezultate – istakao je selektor.

Dva naredna vikenda Beograd će biti domaćin Balkanskog dvoranskog prvenstva i Evropskog dvoranskog prvenstva, na kojem su za sada sigurni učesnici Amel Tuka i Mesud Pezer, a ako ostvari normu s njima bi trebao da trenira i Abedin Mujezinović.