Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

BiH

vlada88-5

Vlada Federacije BiH će na sjednici, koja je danas počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Tome je prethodila javna rasprava provedena u skladu sa zaključkom Doma naroda Parlamenta FBiH. Dopunjene su odredbe koje se odose na to da Zakon, pored ostalog, uređuje i materiju u vezi sa obavezama za društveno odgovorno priređivanje igara na sreću, zabranjenim aktivnostima, te oporezivanju dobitaka ostvarenih u igrama na sreću i nagradnim igrama.

Članovi Vlada će se izjasniti i o nacrtima tri zakona kojima je utvrđeno da Goražde, Cazin i Livno dobijaju status gradova, a što bi im, uz ostalo, omogućilo olakšan pristup europskim razvojnim fondovima.

Na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, na današnjoj sjednici će biti raspravljano o usvajanju 4.380.000 KM vrijednog Programa raspodjele grant sredstava za realizaciju devet projekata razvoja poduzetničkih zona.

Isto ministarstvo predložilo je i Odluku o izdvajanju 2.000.000 KM budžetskih sredstava radi realizacije Programa “Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta”.

Na dnevnom redu je, na inicijativu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, uvršten Plan povratka, gradnje i održivog razvoja za 2017. godinu, vrijedan 22.600.000 konvertibilih maraka (KM), saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.